Reklama
 
Blog | Vlastimil Marek

Podělit se

Občas, jak pro radost, že se dílo daří, tak kvůli těm, kteří mne sledují a čtou si mé fejetony v téhle „soukromé“ verzi, se patří podělit se. Podělit se nějakou zpětnou vazbou. Aby nevznikl dojem, že mne čtenáři (pokud povolím diskusi) jen kritizují. Ona ta mlčící většina časem zjistí, že mlčet o pozitivním v čase, kdy média cepují celou společnost k negativnímu zmanipulování, není právě chytré. Co když právě tímhle blogem zasévám semínko aktivního dělení se o úspěchy a pozitivní zpětné vazby?

 

Zúčastnil jsem se „Harmonického zpívání 3“ v kostele U Salvátora. Nejdřív jsem vůbec nevěděl co mám čekat, o tomto zpívání jsem se poprvé dozvěděl na internetu a napadlo mě, že to zkusím. Přišel jsem tak akorát před začátkem, nestačil jsem si tedy ani přečíst celý informační leták. Pak vystoupil Vlasta Marek, řekl nám stručně co a jak a pak se začalo. Po prvních 5 minutách mě napadlo, že jsem to asi trochu přehnal, hodinu to přece nemůžu vydržet …. řekl jsem si, že to přece jenom zkusím.

Zkoušel jsem zpívat co nejlíp áááá jak jsem uměl, ale nějak jsem nemohl za chvíli popadnout dech a byl jsem strašně napnutý a nervózní. Tak jsem začal poslouchat lidi kolem sebe a všichni dokázali zpívat tak dlouho a čistě až mi z toho bylo nepříjemně. Zkoušel jsem se teda s každým ááá trochu víc uvolňovat a pomohlo to. Příjemné teplo a vibrace začaly procházet celým mým tělem, za chvíli mi hláska ááá připadala jako to nejlepší, co jsem kdy slyšet, tak jednoduchá a příjemná. Když mě zpívání začalo opravdu bavit, tak skončilo, ale jeho dozvuky mě provázely po celý zbytek dne. Děkuji za harmonické zpívání 3. Tomáš N.

Reklama

 

Dobrý den,
předminulou sobotu jsem se zúčastnil na Univerzitě Nové doby Vaší přednášky, kterou povazuji za nejvydařenější. Byl jste fantastický. Velice jste mě oslovil. Přečetl jsem si knihu Tajné dějiny hudby, zpívám si doma alikvotní tóny, trénuju lpp… a je mi krásně :-)) Děkuji za všechno co děláte. Tomáš H. 

 

 Ahoj Vlasto,

chci Tě jen informovat o něčem, co Tě zcela určitě potěší. Včera jsem byla jako dula u porodu doma (pro mě premiéra) a paní si přála, abych přivezla didžeridu. Znala ji z přípravy před porodem. Nevezla jsem ji nadarmo. Jeden úsek porodu jí hraní dělalo velmi dobře a pomáhalo procházet kontrakcemi.

Hezký den i Tamaře! Naďa

 

 Ahoj Vlastimile, musím se s Tebou podělit o zážitek – podařilo se mi jakž-takž uklidit v sobě a pak následoval nezbytný krok uklidit i kolem sebe. I vzal jsem knihy a časopisy uložené na dně v bedně na knihy a časopisy s tím, že je po prohlédnutí a zhodnocení dílem uchovám – prodám – nabídnu a vyhodím do sběru. Došlo i na MANY a BARAKY a já se po letmém nahlédnutí s úžasem začetl a objevil v nich to, co mi dříve zůstalo utajeno. Díky Bohu a Tobě, žes je vydával. Nic se nebude vyhazovat, články se mění tak, jak se měním já. Dost mi pomáhá to, co ostatní vnímají jako nevýhodu – už sedmý rok pracuji sám a mám tedy čas na sebe (a na Baraky). Stále více se utvrzuji v názoru, že co není Cesta a vzestup, nemá význam. Karel H. 

Ohlasy na Vaši přednášku jsou VELMI pozitivní a to dokonce od těch, od kterých bych to byla nečekala: kolegy (teoretik "s alikvoty", který kritiku snáší dost špatně – a ta Vaše byla trefná a před publikem…) a našeho pana ředitele. Na podzimní koncert máte tedy již připravené publikum, prokonzultuji termíny a pošlu k uvážení. Ještě jednou děkujeme, přeji pevné zdraví a hodně dalších úspěchů. Jitka Ž., konzervatoř Teplice

 

Osobně jsem Vás  neviděla a přitom Vám chci poděkovat. Již dva nebo možná tři roky intenzivně pracujeme s hudebním partnerem Petrem na tom, aby se lidská, přirozená hudba, tanec, zpěv, relaxace a pozitivní vizualizace vrátili do školek a škol. Petr je vaším žákem.  Jsme za to moc vděční, že přednášíte, píšete, vydáváte cédéčka, a že i lidi jako jsme my mohou pracovat ve víru úžasné hudby. Petr často opakuje větu, kterou jste řekl na nějakém semináři: Teď už umíte všechno, teď jděte a dělejte to. A tak Petr šel a začal hledat cestu, jak skutečně použít to, co se naučil a to co cítí, že umí a že má smysl. "Zdravé muzicírování" jsme spojili s mými vědomostmi fyzioterapeutky, potkali jsme Daniela Namkhaye, který pracuje s dětmi, učili se spoustě věcí a hlavně nás ovlivnila staroslovanská píšťala koncovka. Vytvořili jsme projekt Návrat koncovky a čekali až nám výrobci koncovek udělají malé verze. Dnes máme asi dvacet géčkových a patnáct malých céčkových. Jezdíme nejen do školek a škol, ale i do ústavů pro mentálně postižené a do domovů pro seniory. Tam kam jezdíme pravidelně vidíme velké změny, tam kde jsme jen občas, mají děti a učitelky možnost zažít stavy klidu a míru. Pavla S.