Reklama
 
Blog | Vlastimil Marek

Tajemství

Prozradím vám tajemství. Vy, kteří jste mne někdy zažili na přednášce, koncertu nebo v rámci semináře, přitom to tajemství znáte už nejméně pětadvacet let. Tak dlouho totiž už přednáším, hraji, učím zpívat, meditovat, být šťastný. A jakmile to šlo, začal jsem psát knihy s téměř doslovnými návody (na použití člověka). Všechno, co bylo třeba říct i v češtině, bylo řečeno a napsáno. Jen zatím většina lidí neposlouchala, anebo nepochopila do hloubky, a tak jsem to základní musel opakovat znovu a znovu. Už je to tady, už mohu skončit s „propagací“ a šířením osvěty. Konečně nastal čas nejen o tom psát a mluvit, ale prostě to dělat.

 

 

Po shlédnutí filmu Orgasmic Birth (a přečtení několika článků šťastných maminek, které porodily orgasmicky) jsem mohl konstatovat, že už mohu se svou misí informátora a propagátora možnosti porodit přirozeně, zdravě a dokonce orgasmicky, skončit.

Reklama

Hned vzápětí se ke mně dostalo video Secret (Tajemství). Pro mne v něm není zase až tak moc nového, protože já to „tajemství“ objevil a rozluštil před sedmadvaceti roky, a přesně o tom, o čem je ono „tajemství“, v uměleckém dokumentu odhalované řadou amerických autorům spisovatelů, myslitelů, lékařů, psychologů a kazatelů, přednáším a píši už dvacet tři let.

Pro mne to ovšem znamenalo, že už i v tomto „oboru“ lidské činnosti mohu skončit s „propagací“ a osvětou. Mohu o tom přestat (apelativně) psát a mluvit, a můžeme to společně realizovat.

 

Nejméně od roku 1985, kdy jsem začal vést semináře, totiž rozdávám zájemcům jakési instrukce. Vypadají celkem nenápadně, ale pokud je někdo skutečně začal realizovat, změnil pozitivně svůj život, tělo i mysl. Zde jsou:

Co děláš, dělej na 100%! Nahraď slovo problém(y) slovem radost(i)!

Zpívej, nejlépe mantry (uvolníš tak emoční bloky)! Nauč se vnímat svět třetí čakrou – harou! Mysli pozitivně: zkoušej nepříjemnosti vidět z druhé strany (co je na nich dobrého?).

Vyhni se (tv a jiným) negativním zprávám, hororům,  zkoušej se nerozčilovat (je to jen ztráta energie)!

Jsme nejen to, co a jak jíme, pijeme a dýcháme, ale především co a jak myslíme.

Život je „program“, pokud už nevyhovuje, stačí přeprogramovat (a tři měsíce vydržet)!

Nečekej nic, buď připraven(a) na vše!

Denně zkus alespoň 30 minut meditovat (třeba meditační chůzí)!

 

Teď už jen aby stále více lidí vědělo o možnosti něco (ve svých myslích, tělech a životech) pozitivně změnit. Proč tedy nevyužít toho, co je po ruce? Vyhlašuji internetový kurz Umění být šťastný a zdravý (nebo jinak: on-line duchovní poradenství).

Podmínkou je vidět se na začátku osobně, alespoň na hodinku, a pak, pokud začnete praktikovat obdržené instrukce (jinými slovy, pokud začnete realizovat ono tajemství, které už dávno tajemstvím není), zcela jistě se budete chtít občas zeptat (jestli to či ono děláte správně, jestli jsou ty nebo ony zkušenosti, příhody a zážitky důkazem, že jdete po správné cestě atd.). A to můžete udělat formou e-mailu. Já promptně odpovím a posunu vás dál. A tak dál a tak podobně, dokud nebudete spokojeni s kvalitou a úrovní pozitivní změny vašeho života.

 

Navíc jsem za poslední roky umístil na internetu (a napsal ve svých knihách) vše, co připravený čtenář, hledač sebe sama, potřebuje vědět k tomu, aby se vydal na Cestu a nezabloudil. Včetně návodů. Těm ostatním to vše holt poslouží, až budou připraveni.

 

Takto lze zvládnout emoce (a odstranit staré emoční bloky), naučit se základům praktické zdravotní a duchovní psychohygieny (a to např. pomocí meditace, zpěvu manter, alikvotního zpěvu, pozitivního a pravohemisférového myšlení a dalších účinných metod a postupů).

 

Napsáno počítačově – takto se lze naučit umět pravidelně defragmentovat hard disk svého mozku, každou novou činností upgradeovat software mysli, odolávat virům a červům, a především naučit se umět využívat obrovské rezervy, které každý máme (a tedy objevit, zvládnout  a využít toho pomyslného Rolls Royce svého mozku, kterého zatím používáme jako Trabanta, protože nám o jiné možnosti neřekli – a i to je jedna součást onoho dnes již prozrazeného, ale většině lidí zatím nedostupného tajemství).

 

Někomu stačí víkendový nebo týdenní seminář, většina lidí potřebuje důkladné poučení a pak nejméně tři měsíce (nejlépe intenzivní) práce na sobě samém. Někteří se ptají a snaží roky: výsledky ovšem každému stojí za to.

 

Tak co vy na to? Nevěříte? Klidně nevěřte…jenže už jsou o tom dokonce i filmy, a tak to prostě a jednoduše zkuste… odhalit a zvládnout Tajemství.

  

P. S.: Abychom si rozuměli: nejde o tajemství, to už je odhaleno. To, co nabízím, je zkušenost s praktickou aplikací metod a postupů, jak tajemství zužitkovat. Je to jako se soukromým detektivem, kterého si najmeme, když víme, že někde někdo žije, někde něco je, ale nevíme přesně kde a jak to vypátrat. Protože tohle pátrání po tajemství a jeho aplikaci mám za sebou, vím co a jak (tak jako zkušený detektiv).

 

 Zatímco na západ od Aše se společnost vyvíjela přirozeně, a dnes je to, co bylo tehdy, mainstreamem, něčím zcela běžným (a proto také mohly nedávno vzniknout dokumenty jako Co my jen víme a Tajemství), u nás začali lidé pátrat po tajemství duchovnosti a jeho praktickém využití až po sametovém převratu. Ono zpoždění je tedy logické (i když ve spotřebě luxusního zboží a počtu prodaných  a ukradených automobilů jsme kapitalistu dohonili daleko rychleji) a mně nezbývá než počkat si, až budou „žáci“ připraveni.

 

Podobnou nabídku jsem na internetu inzeroval před pěti lety, ale přihlásilo se na ni jen asi patnáct zájemců, z čehož deset se odmlčelo po prvních instrukcích. Nebyli zralí.

 

Jinými slovy, vyrůstal jsem (od počátku 80. let) spolu s generací amerických a jiných západních duchovních osobností (jenž s tím začali v 70. letech, a s většinou z nichž jsem se také osobně setkal) a zkušenosti oněch sedmadvacet let praktické duchovnosti, o které jsem dál než vy, mí současní čtenáři a případní zájemci, musí někde být znát.

 

Mimochodem, právě tak bych aktivně a intenzívně bych mohl přednášet, potřebuji ale nějakého „manažera“ a řidiče zároveň. Neměl by někdo zájem?

 

Pokud máte chuť a odvahu ozvat se, udělejte to. Pokud máte možnost, rozešlete link na toto oznámení i svým přátelům a známým, prosím. Protože na rozdíl od hmotné sféry v téhle duchovní platí, že úspěch jednotlivce je úspěchem všech.