Reklama
 
Blog | Vlastimil Marek

Vlasta Marek v médiích a na Silvestra

Co budu vysílat v pořadu Čro3 Vltava Oaza (vždy od 23:15 do 24:00)? Jak strávím Silvestra? Zatímco Tamara bude meditovat, já s přáteli a zájemci si budeme užívat u Kamenné ryby u Berouna. A k vydání (vlastním nákladem) je připravena kniha Hlásím se o Nobelovu cenu (další fejetony o době, ženách a jiném myšlení) a záznam koncertu na tibetské mísy, steel drum, a kostel sv. Vavřince v Klatovech Každý zvuk je hudba na CD. Dám vědět, kde to bude (k objednání), až to bude.

7. 11. Bollywood dream: Bhangra

 

Anglická společnost ARC music vydala další album, věnované fenoménu indické bhangry (původně dožínkové tance v Pandžábu s mnoha bubny a zpěvem, dnes tanečně rytmické, většinou bollywoodské písně).

                       

14. listopadu v 18:00 odvysílá ČT 2 v pořadu Kosmopolis (začátek v 18:00) můj medailon coby představitele new age. Uvidíme, co v těch sedmi minutách zbude z hodiny povídání.

Reklama

 

23. 11. CD  Stimmhorn: Igloo 

 

Fenomenální švýcarský zpěvák alikvotů Christian Zehnder v rámci svého hledání dalších možností propojení hlasu s nezvyklými hudebními nástroji vydal ve spolupráci se seskupením Kold electronics album s názvem Igloo.

 

7. 12. CD  Christian Zehnder: Kraah

 

Švýcarský hráč na harmoniku, syntezátory a především výborný a humorně svérázný alikvotní zpěvák Christian Zehnder vydal sólové album Kraa.

 

21. 12. CD  Chinmaya Dunster: Buddha moon

 

Nezvykle pomalé, ale o to víc soustředěné album Buddha moon vydal Chinmaya Dunster, hráč na sarod a známý autor meditační hudby. Toto album je zvláště vydařené, protože obsahuje jen čtyři dlouhatánské a velmi pomalé skladby, evokující a zvoucí k prožití hlubokého vnitřního klidu a míru.

 

 

***

 

Centrum tělesného a duševního zdraví

U Kamenné ryby

Nenačovice-Měchurka u Berouna  (jmenovitě Bohuslav a Karolína)

zvou na tichý a laskavý

SILVESTR 2008

(zážitkové i meditativní oslavy s Vlastou Markem)

30. 12. 2008 – 3. 1. 2009

 začíná se večeří v 19:00 v úterý 30. prosince, končí obědem v sobotu 3. ledna  

V úterý 30. 12. večer se seznámíme a popovídáme si o tom, co očekáváme.

Druhý den, na Silvestra, připravíme oslavy, a budeme společně užívat den v kolektivu spřízněných duší (budeme zpívat mantry i alikvoty, bubnovat, hrát na tibetské mísy a chodit v meditaci). Před půlnocí ztichneme a starý rok propojíme s novým meditací. Poté začneme zpívat mantry a přát si.  Po čočkové polévce propukne taneční veselí.

Na Nový rok budeme užívat klidu a pospolitosti s různými programy (hudba, filmy, meditace). V první části večera se pak společně soustředíme na harmonii a mír kolem Hopi ohně. Později budeme zpívat mantry a poslouchat hudbu.V pátek 2. ledna  budeme připravovat sebe a místo na večerní rituálně očistnou potní lázeň sweat lodge. V sobotu 3. ledna se pak dopoledne podělíme o zážitky a zkušenosti. Každý den budeme meditovat i prací (např. příprava jídel, ohňů, místností, programů) a sdílením zkušeností. 

Cena 3500,- pro ty, kteří budou spát ve vlastním spacáku v hale, 4000,- pro ty ubytované v pokojích, výborná vegetariánská kuchyně,  

Info a přihlášky: Karolína, e-mail: [email protected] tel.: 773 223 413